Α2 Εθνική Κατηγορία 
Ανδρών 
 Βόρειος Όμιλος

SEAZON 2018-19

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών στον Βόρειο όμιλο που συμμετέχει η ομάδα μας θα ξεκινήσει στις 27 Οκτωβρίου και θα διεξαχθεί ως εξής:

Α ΦΑΣΗ: Τα 8 σωματεία που μετέχουν, θα συναντηθούν μεταξύ τους  δύο φορές (σύστημα ένας προς όλους σε δύο γύρους) όπως το άρθρο του κανονισμού πρωταθλημάτων ορίζει και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί ύστερα από κλήρωση. Μετά την λήξη της Α ́ Φάσης οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4  προχωρούν στην Β ́ Φάση και αγωνίζονται εντός του ομίλου και με το σύστημα που περιγράφεται παρακάτω . Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5-8  μετά το πέρας της Α ́ Φάσης καταλαμβάνουν και τις οριστικές θέσεις  5-8 στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του ομίλου τους. 

Β’ ΦΑΣΗ: Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 4  στην τελική βαθμολογία της Α’ Φάσης, χωρίζονται σε 2 ζευγάρια ως εξής: Α Ζευγάρι: (1η-4η) Β Ζευγάρι: (2η-3η) και αγωνίζονται μεταξύ τους ανά ζευγάρι σε 2 (ή 3 αγώνες αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μία εξ αυτών να επιτύχει επί της αντιπάλου της 2 νίκες. Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών Α,Β  καταλαμβάνουν τις τελικές θέσεις 3η και 4η . Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών Α,Β  προχωρούν στην Γ Φάση.

Γ ΦΑΣΗ: Οι νικήτριες ομάδες των ζευγαριών (Α) και (Β) της Β’ ΦΑΣΗΣ παίζουν μεταξύ τους για τις θέσεις 1 και 2 σε 2 (ή 3 αγώνες αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μια εξ αυτών επιτύχει επί της αντιπάλου της 2 νίκες. Η νικήτρια ομάδα καταλαμβάνει την 1η θέση στον όμιλο  και προβιβάζεται στην Handball Premier περιόδου  ενώ η ηττημένη ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση στον όμιλο. Οι πρώτοι αγώνες της Β,Γ φάσης και για όλα τα ζευγάρια θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που είχαν την καλύτερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης, και οι δεύτεροι αγώνες στις έδρες των ομάδων που είχαν την χειρότερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης. Σε περίπτωση που η κάθε ομάδα επιτύχει από 1 νίκη, (ανεξαρτήτως διαφοράς τερμάτων) και χρειαστεί και τρίτος αγώνας τότε αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδος που είχε την καλύτερη κατάταξη στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ ΦΑΣΗΣ.

Σε όλους τους αγώνες της Β, Γ Φάσης δεν θα υπάρχει ισοπαλία. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθεί μια 10λεπτη παράταση και κατόπιν η διαδικασία των πέναλτι μέχρι την ανάδειξη νικητή.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ομάδων και για οποιαδήποτε θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα ισχύσουν κατά σειρά τα εξής:

α. Η βαθμολογία των αποτελεσμάτων των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων.
β. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων.
γ. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων(αφορά ισοβαθμία δύο ομάδων).
δ. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αγώνων (αφορά ισοβαθμία από τρεις ομάδες και πάνω).
ε. Η καλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του ομίλου.
στ. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του ομίλου.
ζ. Κλήρωση, ή μονός αγώνας μπαράζ εάν πρόκειται για θέση που οδηγεί σε κατάκτηση Πρωταθλήματος, άνοδο ή υποβιβασμό.

 

 

 

 

 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow

ΓΡΑΦΕΙΑ Κ.Κατέρου 15 & Καραολή , ΤΚ 47132 , Άρτα

ΤΗΛ/FAX 26810 51334

EMAIL info@proteasartas.gr

Free Joomla! template by L.THEME